Amerikaanse en Surinaamse militairen renoveren 3 scholen
17 Apr 2023, 22:45
foto
Militairen zijn bezig met het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden op een school. (Foto's: Defensie)


De Openbare school (OS) Blauwgrond, OS Marienburg en OS Brokopondo krijgen een renovatiebeurt van de South Dakota National Guard (SDNG). 30 manschappen van deze eenheid zijn nu in Suriname en voeren met Surinaamse militairen van het Commando Civiel Technische Werken (CCTW) de werkzaamheden gedurende twee weken uit. Leerlingen van de betrokken scholen kregen afgelopen weekend elk een tas compleet met schoolbenodigdheden.

Het is de bedoeling om alle leerlingen van de drie scholen te voorzien van schoolspullen. De scholen ontvangen verder ook kunstbenodigdheden en kasten om deze op te slaan. Deze goederen met een waarde van meer dan 50.000 US-dollars zijn een donatie van de US Southern Command.

De kosten van de renovatie zijn begroot op meer dan 90.000 US-dollars. Het Vertical Engineer Project is onderdeel van het State Partnership programma tussen het ministerie van Defensie en de SDNG. VS-ambassadeur Robert Faucher, overhandigde ook enkele tassen aan de leerlingen van OS Blauwgrond.

Faucher zei dat de samenwerking tussen het Surinaams en Amerikaans leger mogelijkheden aan de Amerikaanse militairen biedt om kennis met Surinaamse militairen uit te wisselen op het gebied van civieltechnische werkzaamheden in een onbekende omgeving. De Amerikanen leren ook werken met nieuwe soorten materiaal. “De Amerikaanse overheid ondersteunt deze programma’s, omdat wij geloven dat toegang tot goed onderwijs een fundamenteel recht is. Het is de sleutel om een sterke en veerkrachtige democratie te creëren”, aldus Faucher.

Minister Krishna Mathoera van Defensie benadrukte dat dit project gericht is op het scheppen van een betere leeromgeving voor kinderen. Zij hoopt dat de leerlingen nu extra gemotiveerd zullen zijn om harder hun best te doen. “Wij weten dat er een enorme achterstand is voor wat betreft onderhoud op scholen. Maar met dit project wordt de lijst korter”, stelde Mathoera.

De renovatiewerkzaamheden en donaties passen binnen het beleid van het ministerie van Defensie, waarin partnerschappen en civiel-militaire relaties een belangrijke rol spelen, meldt de voorlichting van het ministerie. In de afgelopen periode zijn in dit verband verschillende medische projecten, renovaties, trainingsprogramma’s, gezamenlijke trainingen en donaties gerealiseerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May