Sollicitant KPS aangehouden tijdens antecedentenonderzoek
17 Apr 2023, 12:49
foto


E.L. (28) die betrokken was bij de rellen van 17 februari, had het lef om te solliciteren bij de politie. De Politie Inlichtingen Dienst (PID) heeft tijdens het antecedentenonderzoek de man aangehouden.

Bij dit onderzoek is E.L. als verdachte aangemerkt, aangezien op camerabeelden duidelijk te zien is dat de sollicitant ook heeft deelgenomen aan de uit de hand gelopen protestactie. Daarbij heeft hij samen met anderen de ruiten van het gebouw van De Nationale Assemblee stuk gegooid en de DSB-ATM machine naast het gebouw vernield.

Verder heeft hij zich schuldig gemaakt aan het bekogelen van een voertuig van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), dat aanzienlijk materiële schade heeft opgelopen. De sollicitant die door de afdeling PID was ontboden voor een gesprek, viel echter door de mand. Hij werd ter voorgeleiding overgedragen aan de Recherche van Paramaribo voor verder onderzoek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte E.L. door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May