AWJ wil snelle aanpak suïcide onder jongeren
17 Apr 2023, 18:55
foto
Minister Steven Mac Andrew van AWJ met de commissieleden die actie zal ondernemen om suïcide te ontmoedigen onder jongeren. (Foto: AWJ)


Het aantal suïcides en pogingen daartoe onder jongeren moeten worden verminderd en zelfs voorkomen, vindt minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Het vraagstuk van suïcide onder jongeren staat hoog op de agenda bij het ministerie, aangezien bij een recent onderzoek onder jongeren tussen 16 en 25. Het AWJ is geconfronteerd met zeer verontruste resultaten die vragen om snelle actie.

De minister heeft de commissie Suïcide Preventie en Psychosociale begeleiding geïnstalleerd voor een periode van 1 jaar onder voorzitterschap van de directeur van Jeugdzaken, Genti Mangroe. Dit is de tweede keer dat deze commissie wordt geïnstalleerd die suïcidepreventie ter hand moet nemen, meldt de Communicatie Unit van AWJ. Mac Andrew zei bij deze gelegenheid dat het vraagstuk van zelfdoding een nationaal vraagstuk is en daarom is het volgens hem van belang om dit vraagstuk integraal te benaderen alsook aan te pakken. Hij kon niet voldoende het belang van deze commissie benadrukken, gezien de vele meldingen op sociale media van zelfmoordgevallen, waaronder jongeren die de hand aan zichzelf slaan.

De installatie van de commissie is volgens hem een follow-up van het onderzoek naar suïcidaal gedrag van jongeren tussen 16 en 25 jaar. Met de resultaten van het bedoelde onderzoek is volgens de bewindsman inzicht gekregen in het vraagstuk, waardoor de commissie nu gerichte acties kan ondernemen naar de doelgroep toe. Hij zal de verrichtingen van de commissie op de voet volgen met het oog op de verwachte snelle acties ter voorkoming dat nog meer jongeren onnodig een einde maken aan hun leven.

Mac Andrew heeft alle vertrouwen in dat door de meerzijdige samenstelling van de commissie, de integrale aanpak beter tot zijn recht zal komen. Hij was ingenomen met het feit, dat Unicef de toezegging deed om het werk van de commissie te ondersteunen. In de commissie zitten verder: Madhoeri Moenesar (AWJ), Saskia Volkers (Justitie en Politie), Bruce Sariredjo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Josephine Doerasim-Wongsodikromo (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Savora Omanette  (Volksgezondheid), Sandhia Soekhoe-Hanoeman (United Nations Children's Fund) en Vivian Redjopawiro (AWJ) is als secretaris is toegevoegd. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May