Santokhi bedankt PAHO/WHO voor jarenlange steun
16 Apr 2023, 20:56
foto
President Chan Santokhi neemt een kijkje op de 'Health for All Fair' die gehouden is op het terrein van de International Mall Suriname.


President Chan Santokhi benadrukt dat de gezondheidsorganisaties PAHO/WHO cruciale partners zijn voor Suriname in de inspanningen van het land om zijn gezondheidszorg te verbeteren. Hij was aanwezig bij de Health for All Fair, die het ministerie van Volksgezondheid samen met de PAHO-country office heeft gehouden. Dit heeft te maken met het 75-jarig bestaan van de WHO.

Op het terrein van de International Mall Suriname aan de Ringweg zei Santokhi dat de WHO zich in de afgelopen 75 jaar onvermoeibaar heeft ingezet om gezondheid in Suriname te bevorderen. Hij merkte op dat in het nationaal veiligheidsplan dat hij vrijdag ontving, twee van de zes prioriteitsgebieden in dit document zijn veiligheid en gezondheid.

Daarnaast is veiligheid als een publieke gezondheidsissue het thema van de regionale bijeenkomst van staatshoofden, die maandag van start gaat. De president bracht veiligheid dan ook in relatie met gezondheidszorg en benadrukte ook het belang van mentale zorg. Santokhi vindt dat inventarisatie van de gezondheidszorg noodzakelijk is. Het land moet terug naar de basisgezondheidszorg, aangezien de tweedelijnszorg veel kost.

Om de kosten omlaag te krijgen is preventie volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de belangrijkste tool die ingezet zal worden, ook om de zorg te verbeteren. Door de Health for All fair tracht het ministerie van Volksgezondheid dan ook de bewustwording rond een gezonde leefstijl, maar ook de diverse dienstverlenende activiteiten van gezondheidsinstellingen in Suriname te promoten. De bewindsman benadrukt dat de regering zich inzet voor verbetering van de volksgezondheid. “Er zijn grote uitdagingen, die ook goed in beeld zijn gebracht”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May