Landmacht verwelkomt twee bataljonscommandanten
16 Apr 2023, 16:52
foto
Van l-r: majoor Wimmie Marso ( Infanterie), luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew (Landmacht) en majoor Niteesh Ramgoelam (Logistiek). Foto: Defensie


Het Nationaal Leger heeft sinds vrijdag twee nieuwe bataljonscommandanten. Majoor Niteesh Ramgoelam heeft het commando overgenomen van het Logistiek bataljon van de Landmacht van Umro Souda. Majoor Wimmie Marso is de nieuwe commandant van het Infanteriebataljon. Hij neemt de plaats in van Ronny Jhinkoe.

Luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew, commandant van de Landmacht, merkte op dat heel veel van de twee bataljonscommandanten wordt verwacht. De leiding zal de impact van hun werk daarom meten. “De selectie was  geen makkelijke taak. Maar het vertrouwen is er dat met u uiteindelijk een weloverwogen keuze is gemaakt op basis van kritische selectie indicatoren. Er zijn bijzondere competenties in u gezien. Laat integriteit, veerkracht en militaire gedecideerdheid uw onafscheidelijke zichtbare en onzichtbare insignes zijn wanneer en waar dan ook”, stelde de Landmacht-topman.

Jagdew bedankte de gewezen bataljonscommandanten voor alle inspanningen die ze hebben gepleegd om het imago van de Landmacht als te zijn de grootste eenheid van het Nationaal Leger tezamen met hun staf en personeel onder elke omstandigheid hoog te houden, meldt het ministerie van Defensie. 

Majoor Ramgoelam benadrukte in zijn toespraak dat hij dezelfde discipline, medewerking, ondersteuning en loyaliteit van het personeel van het Logistiek bataljon verwacht zoals dat het geval was bij zijn voorganger. Majoor Marso stelde 25 jaar geleden als manschap gestart te zijn bij het 33e Infanteriebataljon. Na lange tijd is hij dus weer terug om nu het commando van dit bataljon over te nemen.

“Detacheringen op en af was ook deel van mijn leven”, benadrukte Marso. In deze moeilijke tijd in het land weet hij als bataljonscommandant van de Infanterie welke grote uitdagingen hem te wachten staan. Maar het werk zal toch voortgezet worden in het uitvoeren van de grondwettelijke taak. “Alle opdrachten zullen we volbrengen met de weinige middelen die ter beschikking worden gesteld. We zullen het samen moeten doen, want we hebben allen voor deze job gekozen. Wat we nodig hebben is effectief leiderschap bij de officieren als bij de onderofficieren”.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May