ECD stelt overtredingen vast in Brokopondo en Sipaliwini
14 Apr 2023, 14:36
foto
Winkeliers in Brokopondo en Sipaliwini moesten van ECD de goederen opnieuw wegen. Het gewicht bleek niet te kloppen.


Bij winkels in de districten Brokopondo en Sipaliwini heeft de Economische Controle Dienst (ECD) onder andere prijsopdrijving en geen duidelijke prijsaanduiding vastgesteld. De winkeliers moesten gelijk correcties aanbrengen.

Goederen die ten verkoop worden aangeboden, waren niet voorzien van een duidelijke prijsaanduiding. Hiernaast werden de voorverpakte goederen, die door de winkeliers zelf worden verpakt, ook niet conform het juiste gewicht verkocht. Deze goederen zijn van de schappen gehaald en moesten opnieuw gewogen worden, meldt het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Verder is er ook gelet op prijsopdrijving. Volgens decreet E2A is er een maximale winstmarge waaraan de winkeliers zich dienen te houden. Het controleteam van de ECD heeft de winkeliers de prijzen terug laten draaien, waar er sprake was van prijsopdrijving. De winkeliers werden nogmaals op het hart gedrukt om de wetten niet te overschrijden en de winstmarge conform de wet door te berekenen, anders worden er sancties getroffen.

De ECD heeft ook benadrukt dat eenieder die handel wil drijven en een vergunning heeft aangevraagd, pas operationeel mag zijn wanneer die een geldige vergunning heeft ontvangen van het ministerie van EZ. Een bewijs van aanvraag is geen vergunning en stelt de winkelier niet in de gelegenheid om reeds operationeel te zijn.  


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May