Ondanks fiat, Fly All Ways nog niet op route Guyana-Canada
13 Apr 2023, 22:49
foto
Een toestel van Fly All Ways in Georgetown, Guyana.


Luchtvaartmaatschappij Fly All Ways heeft vanaf 2021 toestemming verkregen om rechtstreeks van Guyana naar Canada te vliegen. Volgens de Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, die daar melding van maakte, hadden de vluchten al moeten beginnen.

De opmerking van Edghill komt een dag nadat president  Irfaan Ali had aangekondigd dat Sky Cana de route Guyana-Canada zou vliegen.

Edghill zei dat Fly All Ways toestemming heeft gekregen om vóór Sky Cana rechtstreeks van Guyana naar Canada te vliegen. "Ik had graag gezien dat ze al begonnen waren." Hij merkte echter op dat de luchtvaartmaatschappij hem niet heeft gevraagd waarom die vluchten nog niet zijn begonnen.

Fly All Ways mag sinds 2021 vanuit Georgetown, Guyana, vliegen naar Canada. Volgens de website gaan vluchten vanuit Guyana naar Barbados, Cuba, Jamaica en Suriname.

Canada staat nog niet op de lijst van bestemmingen.

Ondertussen, vertelde Edghill dat de vlucht van Cana Sky eerst zal stoppen in Punta Cana (een stad in de Dominicaanse Republiek) voordat hij doorgaat naar Canada. Sky Cana-vluchten starten vanaf 1 juni; het zal ook vliegen naar Houston, Texas.

Sky Cana is een luchtvaartmaatschappij gevestigd op Las Américas International Airport in Santo Domingo. Het heeft een vloot van tien vliegtuigen, waaronder twee Airbus A330's, drie Airbus A321's, vier Airbus A320's en één turboprop voor vracht. In november voegde Sky Cana twee Airbus A320-200's toe aan zijn vloot.

Naast deze vluchten van Guyana naar Canada zijn er al geruime tijd gesprekken gaande over visumvrij reizen. In november zei de Canadese Hoge Commissaris, Mark Berman, dat de regeringen van Guyana en Canada hierover in gesprek zijn.

Volgens een vrijgave van de Georgetown Chamber of Commerce and Industry (GCCI) verzekerde Berman de nieuwe president van de GCCI, Kester Hutson, en senior vicepresident Richard Rambarran dat er besprekingen gaande waren om de visumbeperkingen in de toekomst helemaal op te heffen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May