Bezorgdheid in DNA over stijgende wisselkoers
14 Apr 2023, 06:48
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Verschillende Assembleeleden hebben donderdag aangedrongen om de vergadering over de wisselkoers zo snel mogelijk weer op de agenda te plaatsen. Melvin Bouva (NDP) voerde aan dat de koers nog steeds aan het stijgen is, ondanks maatregelen die ruim twee weken geleden zijn aangekondigd door president Chan Santokhi. De magische grens van SRD 40 voor de euro is bereikt. NPS-fractieleider Gregory Rusland voerde aan dat de hoogte van de koers gelijk te merken is in de samenleving. Diverse prijzen zijn hiervan afhankelijk.

Als het aan Bouva ligt, moet de president vrijdag nog aangeven hoe de koers zal worden beteugeld. Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat de commissie Financiën en Staatshuishouden maandag nog een vergadering hebben. Hij zal de openbare vergadering uitschrijven voor dinsdag. Bee merkte op dat er communicatie is over deze kwestie met de regering en de commissie.

Bee merkte op dat De Nationale Assemblee besloten heeft om over de wisselkoers een vergadering te houden. Maar de regering blijft haar eigen verantwoordelijkheid houden. Het houden van de vergadering over de koers, houdt niet in dat de regering geen maatregelen kan treffen om deze te beteugelen. Hij riep de leden op om zich voor te bereiden voor de vergadering die dinsdag wordt gehouden over de wisselkoers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May