Vergadering over wisselkoers pas dinsdag op agenda
13 Apr 2023, 00:00
foto
De wisselkoers vertoont nog steeds een stijgende trend.


De Nationale Assemblee komt vanmiddag in openbare vergadering bijeen, maar de vervolgvergadering over de koersbeteugeling staat niet op de agenda. Er wordt vergaderd over de toerismewetten en de aanpassing van de Ambtenarenpensioenwet. Hoewel het om een spoedvergadering ging die op 28 en 31 maart is belegd, kan deze nog niet worden afgerond.

Assembleevoorzitter Marinus Bee om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de vergadering nog niet kon uitschrijven, omdat er gewacht wordt op een nota van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Het gaat om een nota over de maatregelen die getroffen moeten worden om de koers te beteugelen.

De minister is momenteel uitlandig. Hij woont in Washington de 'Spring meeting' van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank, bij. Ook zijn collega van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin en governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname, wonen de jaarlijkse vergaderingen van de financiële instellingen bij.

Een delegatie van De Nationale Assemblee participeert ook in deze vergaderingen. De delegatie bestaat uit Asis Gajadien (VHP), Kishan Ramsukul (VHP) en Ronny Asabina (BEP). Alle drie zijn lid van de commissie Financiën. Zij keren volgens Bee zaterdag terug in Suriname. Maar de vergadering kan niet uitgeschreven worden zonder dat de maatregelen duidelijk en werkbaar zijn. De Assembleevoorzitter denkt dat de openbare vergadering dinsdag gehouden kan worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May