Wereldkampioen Argentinië na zes jaar in top FIFA-ranglijst
07 Apr 2023, 18:50
foto
Aanvoerder Lionel Messi leidde Argentinië vorig jaar naar hun derde WK-titel in Qatar. (Foto: Al Jazeera)


Wereldbekerwinnaar Argentinië staat voor het eerst in zes jaar weer bovenaan de FIFA-ranglijst. De ploeg van Lionel Scaloni, die in december hun derde wereldtitel veroverde met een spannende overwinning op Frankrijk in de finale van het WK in Qatar, won vriendschappelijke wedstrijden tegen Panama en Curaçao tijdens de internationale pauze van maart.

Aanvoerder Lionel Messi bereikte twee mijlpalen in die wedstrijden, scoorde zijn 800e carrièredoelpunt in een 2-0 overwinning op Panama voordat hij zijn 100e internationale goal scoorde toen hij een hattrick maakte in een 7-0 overwinning tegen Curaçao.

Argentinië stond voor het laatst bovenaan de ranglijst in 2017, maar La Albiceleste zakte het volgende jaar tot een 12e plaats na een teleurstellende campagne op het WK 2018 in Rusland.

Argentinië vervangt rivaal Brazilië op de top nadat de Seleção in maart een verrassende vriendschappelijke nederlaag leed tegen Marokko, de halve finalist van de Wereldbeker, waardoor ze terugzakten naar de derde plaats.

Frankrijk staat tweede op de ranglijst na hun Euro 2024-kwalificatieoverwinningen op Nederland en Ierland, terwijl de rest van de top 10 ongewijzigd blijft.

België blijft vierde en Engeland wordt vijfde, gevolgd door Nederland als zesde, Kroatië als zevende en Italië als achtste. Portugal en Spanje vervolledigen de top 10.

Marokko, dat zich bij Spanje en Portugal heeft aangesloten bij een biedingsplan voor het WK 2030, bleef op 11 staan ​​om de Afrikaanse teams te leiden. De Centraal-Afrikaanse Republiek was de grootste stijger in de laatste ranglijst en sprong met 10 plaatsen naar de 122e plaats.

De Verenigde Staten blijft 13e, twee voor regionale rivaal Mexico.

Japan is met 20 de beste van de Aziatische teams en het WK 2022, gastland Qatar, viel terug tot 61.

Wereldranglijst - Top 10
1. Argentinië
2. Frankrijk
3. Brazilië
4. België
5. Engeland
6. Nederland
7. Kroatië
8. Italië
9. Portugal
10. Spanje
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May