Franse brigadegeneraal wil relatie met Suriname verdiepen
06 Apr 2023, 20:35
foto
Van l-r: Majoor Wimmie Marso, l-kol Patrick Resodikromo, l-kol Jean-Marc Moulin (defensie attaché), kolonel Werner Kioe A Sen, brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière, l-kol Ashokkoemar Jagdew en majoor Vikaash Ramgoelam. (Foto: Defensie)


Brigadegeneraal Geoffroy de Larouzière, hoofd Internationale Samenwerking van de Franse Landmacht, is woensdag voor een kort bezoek naar Suriname gekomen. Hij heeft bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, de directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman, en de Commandant van het  Opleidingsinstituut IDO, kolonel Justus Hew A kee bezocht.

Hij werd tijdens de bezoeken vergezeld door de niet-residerende defensie attaché van Frankrijk, luitenant-kolonel Jean-Marc Moulin. In het onderhoud met de bevelhebber is er onder andere gesproken over de militaire samenwerking tussen de twee landen met de focus op de relatie tussen de Landmachten van beide landen.

Er is verder afgestemd over mogelijke uitbreiding van deze werkrelatie zoals trainingen, opleidingen en gezamenlijke projecten. Ook het belang van de strijd tegen de grensoverschrijdende criminaliteit, milieuvervuiling en in het bijzonder de illegale goudwinning op de grensrivier, en andere vormen van dreigingen zijn besproken. De reeds bestaande werkrelatie op regionaal niveau tussen het Nationaal Leger en het Franse leger in Frans-Guyana is ook kort besproken.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May