Website CHof wordt niet bijgewerkt door achterstallige betaling
06 Apr 2023, 00:00
foto
De twee laatste twee besluiten van het Constitutioneel Hof zijn niet gepubliceerd op de website. De overheid is acht maanden achter met betaling voor webhosting.


Het Constitutioneel Hof (CHof) is niet in staat om zijn website te laten updaten omdat de overheid ruim acht maanden niet betaald heeft voor de webhosting. Dit ondanks herhaaldelijk schriftelijk verzoek daartoe, bevestigt voorzitter Gloria Stirling tegenover Starnieuws. Het gaat om totaal slechts SRD 8.000. "Het is heel jammer dat er geen middelen worden vrijgemaakt voor het hof".

In februari heeft het CHof een uitspraak gedaan over artikel 80 van het Surinaams Burgerlijk Wetboek. Bij de toetsing blijkt deze wet niet in strijd te zijn met het gelijkheidsbeginsel en het discriminatieverbod (art. 8 jo 17 lid 1) van de grondwet. Het is ook niet in strijd met de artikelen 17 jo 23 en 26 van het Internationaal Verdrag inzake Burger en Politieke Rechten en is ook niet in strijd met de artikelen 1 jo 11 en 17 lid 2 van het Amerikaanse Verdrag voor de Rechten van de Mens.

De besluiten nummer 3 en 4 die gaan over de toetsing van artikel 80 van het Surinaams Burgerlijk Wetboek en het bestuursbesluit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken door het CHof zijn niet gepubliceerd. Omdat de overheid geen geld beschikbaar heeft gesteld, zijn deze besluiten niet te vinden op de website van het CHof. Hierdoor komt de zo noodzakelijke transparantie, openbaarheid van bestuur en informatie naar de samenleving toe niet tot haar recht.

U kunt de besluiten no 3 en 4 van het CHof hier downloaden.
pdf-icon.gif Besluit_80_BWS.pdf     pdf-icon.gif Bestuursbesluit.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May