Brazilië: Man doodt 4 kinderen in kinderdagverblijf
05 Apr 2023, 12:54
foto
Een 25-jarige man heeft vier kinderen gedood in een kleuterschool in de stad Blumenau in het zuiden van Brazilië. (Foto: Reuters)


Een man die met een bijl een kinderdagverblijf binnenviel, heeft vandaag, woensdag, vier kinderen gedood en verwondde minstens vier anderen in het zuiden van Brazilië. De gouverneur van de deelstaat Santa Catarina, Jorginho Mello, bevestigde de moorden in de stad Blumenau op zijn Twitter-account en schreef dat de moordenaar is gearresteerd.

Ziekenhuisfunctionarissen zeiden dat de gewonden allemaal jonger waren dan drie jaar.

De politie vertelde lokale media dat de 25-jarige aanvaller die rond 09.00 lokale tijd de crèche binnenkwam zich had overgegeven en dat hij in politiehechtenis was genomen.

Brandweerlieden zeiden dat er op het moment van de aanval ongeveer 40 kinderen in de crèche waren. Ze voegden eraan toe dat de aanvaller over een muur was gesprongen om toegang te krijgen tot het gebouw en de slachtoffers blijkbaar willekeurig had aangevallen.

Ouders renden naar de kleuterschool toen het nieuws over het incident zich verspreidde. Op beelden die op televisie werden uitgezonden, waren huilende ouders te zien buiten het particuliere kinderdagverblijf Cantinho do Bom Pastor.

Stadsambtenaren hebben de lessen in Blumenau in ieder geval tot morgen opgeschort.

De gouverneur van de staat Santa Catarina - waar Blumenau ligt - heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Het is niet de eerste keer dat een kleuterschool in de staat het doelwit is van een aanslag. In 2021 doodde een 18-jarige man twee personeelsleden en drie peuters in een crèche in de gemeente Saudades.

President Luiz Inácio Lula da Silva tweette dat "er geen grotere pijn is dan die van een gezin dat zijn kinderen of kleinkinderen verliest, vooral als het gaat om een daad van geweld tegen onschuldige kinderen die zichzelf niet kunnen verdedigen".

Aanvallen op scholen in Brazilië zijn ongebruikelijk, maar komen de laatste jaren vaker voor. Vorige week stak een student in Sao Paulo een lerares neer, doodde haar, en verwondde ook verschillende anderen in Sao Paulo.

"Moge God de harten van alle families troosten op dit moment van diepe pijn", schreef gouverneur Mello op Twitter.

Blumenau, een stad met 366.000 inwoners, staat bekend om zijn jaarlijkse Oktoberfest-festival.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May