Onderwijs 40 leerlingen Gujaba wordt na Paasvakantie hervat
05 Apr 2023, 10:59
foto


40 leerlingen van het dorp Gujaba aan de Boven Suriname zijn tijdelijk van onderwijs verstoken. De schoollokalen zijn verwoest door een brand afgelopen zondag. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deelt mee dat er alles aan gedaan wordt om de lessen aan deze leerlingen na de Paasvakantie te hervatten. De Paasvakantie is vandaag begonnen.

Een vleugel van de school te Gujaba is door omwonenden in lichterlaaie aangetroffen. Blussen was niet meer mogelijk en de schoollokalen die als magazijn dienden, zijn volledig door de brand verwoest. De school was bestemd voor leerjaar 9 en 10 en bestond uit 2 vleugels, de ene voor leslokalen en de andere, die is afgebrand, werd ook als magazijn ingezet.

In opdracht van de leiding van het ministerie zullen de Technische Dienst en de Task Force Binnenland binnenkort afreizen om de schade te inventariseren. Het ministerie wacht ook het officiële rapport over de oorzaak van deze brand af. De school zal zo snel mogelijk wederom worden voorzien van de nodige leermiddelen om de voortgang van het onderwijsproces te garanderen. De verantwoordelijke afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie is reeds begonnen met de voorbereidingen hiertoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May