Personeel Huize Ashiana schort beraad morrend op
05 Apr 2023, 00:00
foto
Het personeel van Huize Ashiana heeft duidelijk zijn ontevredenheid getoond aan minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.


In een rumoerige vergadering met minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, heeft de bond bij Huize Ashiana, dinsdag besloten het beraad op te schorten. Het personeel liet duidelijk blijken niet tevreden te zijn met slechts twee toelagen die einde van de maand zullen worden betaald. Het gaat om vervoers- en kledingstoelage. Drie andere toelagen (nachtdienst, middagdienst en verantwoordelijkheidstoelage) komen de volgende maand in orde. Intussen zijn door de op hol geslagen koers de toelagen alweer achterhaald. Het personeel was een week in beraad.

Met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid was vorig jaar oktober reeds overeenstemming bereikt over de toelagen. De resoluties die door de individuele ministeries in orde moesten worden gemaakt heeft te lang op zich laten wachten, waardoor de bond in beraad is gegaan om kracht te zetten bij zijn eisen. Eerdere toezeggingen zijn niet nagekomen, daarom wilde het personeel de minister zelf over de vloer hebben. Ramsaran hield het personeel voor dat er structurele oplossingen moeten komen over diverse problemen bij het tehuis.

Het personeel hield de minister voor dat er vaak geen schoonmaakmiddelen en andere essentiële benodigdheden zijn. Er zijn vaker brieven geschreven naar de minister, maar het gewenste resultaat is uitgebleven. Afgelopen zondag is gebleken dat seniorenburgers in hun poep en plas werden gelaten. Er waren geen schone kleren en baddoeken terwijl het gehele gebouw smerig was. Vrijwilligers onder leiding van Gloria Bottse van Tra Fas De hebben de hele zondag geschrobd en geboend om de situatie enigszins dragelijk te maken. Diverse mensen hebben spullen gedoneerd.

Het personeel heeft aangegeven dat de gepresenteerde bedragen voorlopig geaccepteerd zullen worden, maar de bond wil binnen twee weken weer om de tafel zitten met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid om over de hoogte van de toelagen te praten. Het personeel voerde aan dat onder zeer moeilijke omstandigheden het werk wordt gedaan, terwijl de waardering uitblijft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May