Transporteurs gaan geen gascylinders leveren aan winkels
04 Apr 2023, 11:36
foto
Gastransporteurs kondigen aan dat ze vanaf woensdag geen gascylinders zullen leveren aan winkels.


De Vereniging van Gastransporteurs gaat vanaf woensdag in actie. Er zullen geen gascylinders worden geleverd aan supermarkten. De transporteurs zijn al sinds mei 2022 met de directie van de EBS/Ogane aan het onderhandelen over nieuwe tarieven. Met de huidige koersontwikkelingen is het niet meer rendabel om het transport van gascilinders te verzorgen tegen een koers van SRD 19 voor de US-dollar. Meerdere gesprekken met de directie van de EBS hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Otmar Chaar van de vereniging zegt aan Starnieuws dat er meerdere brieven geschreven zijn naar de directie van de EBS/Ogane en naar de president. Na een jaar onderhandelen, is er weer eens een commissie geïnstalleerd. De transporteurs zijn het wachten moe en hebben besloten in beraad te gaan.

De transporteurs vinden dat ook zij in aanmerking moeten komen voor een subsidie zoals de transportsector die ontvangt van de overheid. Echter vindt de overheid dat de EBS voor de verhoogde kosten moet opdraaien. Het staatsbedrijf op zijn beurt, stelt dat er geen geld is ervoor. Het standpunt van de gastransporteurs is dat de gasprijs dan maar omhoog moet om de kosten van deze groep te betalen. Vanaf morgen wordt tot nader order geen gas meer geleverd aan de supermarkten.

De gastransporteurs vragen de gemeenschap om begrip hiervoor. "Wij kennen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en hebben die de afgelopen jaren dat ook genomen, echter zijn wij op het punt gekomen dat het financieel niet meer op te brengen is voor deze groep. Wij doen dan ook nogmaals een beroep op de regering om samen met ons aan een oplossing te werken", zeggen de gastransporteurs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May