Beraad bij Ashiana niet opgeheven; minister moet uitleggen
03 Apr 2023, 14:50
foto


De rust in Huize Ashiana is nog niet teruggekeerd. De leden van de Algemene Bond Ashiana Personeel willen dat minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken & Volkshuisvesting zelf uitleg komt geven over de uitbetaling van toelages. Zij willen geen genoegen nemen met een brief. Wat het personeel ook steekt is dat niet alle toelagen waarover overeenstemming is bereikt met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid worden uitbetaald.

De bond is sinds vorige week dinsdag in beraad. De bewoners van het tehuis hebben te lijden onder de situatie. Ramsaran en zijn staf hebben vrijdag met het bestuur van de bond onder leiding van Rudolgo Palmtak gesproken, maar er is geen overeenstemming bereikt over het uitbetalen van de toelagen. Slechts kleding- en vervoerstoelage zullen eind van de maand worden betaald. Hier is de bond ook niet tevreden over.

Eugene Daniël, secretaris van de bond, om een reactie gevraagd zegt aan Starnieuws dat de leden uitleg van de minister willen, omdat wat op papier staat onvoldoende zekerheid biedt. "Het personeel wil van de minister zelf horen wat hij kan doen. Het bestuur hoopt dat de bewindsman positief reageert en met het personeel komt praten", zegt Daniël. De mensen wachten sinds vorig jaar op uitbetaling van toelagen waarover er overeenstemming is bereikt met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May