OM in beroep tegen vrijlating 2 verdachten mishandeling arrestanten
01 Apr 2023, 22:51
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) is het niet eens mee dat de rechter-commissaris twee van de vijftien verdachten die in verzekering zijn gesteld voor mishandeling in het cellenhuis Geyersvlijt, heeft getoetst als niet rechtmatig. Het OM is hiertegen in beroep gegaan bij het Hof van Justitie. De verdachten blijven in afwachting op de behandeling van de zaak in hoger beroep aangehouden.

Vijftien functionarissen zijn op 27 maart aangehouden en in verzekering gesteld wegens mogelijke betrokkenheid bij ernstige mishandeling van arrestanten. De groep bestaat uit zes personen van het Korps Politie Suriname(KPS), zeven van het Korps Penitentiaire Ambtenaren en twee van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname.

Het onderzoek in deze zaak wordt gedaan door de afdeling Onderzoeks Personeelszaken van het KPS en wordt aangestuurd door het OM. Daarbij zijn slachtoffers ondervraagd en camerabeelden van het cellenhuis bekeken. De vermeende misdrijven zijn o.a. openlijke geweldpleging en zware mishandeling, meldt het OM.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May