'One Guyana' wordt hoogst producerende FPSO
01 Apr 2023, 12:41
foto
FSPO 'One Guyana' zal een kwart miljoen vaten ruwe olie per dag produceren en wordt de hoogst producerende drijver voor de kust van Guyana.


Het drijvende productie-, opslag- en losschip 'One Guyana' (FPSO) zal niet alleen de hoogst producerende drijver voor de kust van Guyana zijn, maar ook de hoogst producerende FPSO die door SBM Offshore zal worden geleverd. 'One Guyana' is ontworpen om 250.000 vaten ruwe olie per dag (b/d) te produceren. Het schip is onlangs in het droogdok gegaan bij de Keppel Shipyard in Singapore.

Almirante Tamandare uit Brazilië staat tweede met 225.000 b/d, terwijl Liza Unity en Prosperity uit Guyana op een gedeelde derde plaats staan. De hoge productieniveaus van Guyana's FPSO's weerspiegelen het beleid van Stabroek Block-operator ExxonMobil, om de output van ruwe olie te maximaliseren, in overeenstemming met het uitputtingsbeleid van de regering van Guyana.

Uit het jaarverslag van SBM Offshore blijkt dat 20 FPSO's zijn opgeleverd of in aanbouw zijn voor productie in diepwater- en ultradiepwateromgevingen. SBM Offshore categoriseert diep water als 500-1.500 meter (m) en ultra diep water als  dieper dan 1.500 m. De vier FPSO's die SBM Offshore moest leveren aan Guyana behoren allemaal tot de 13 FPSO's die bestemd zijn voor ultradiepe projecten.

Afgezien van Guyana en Brazilië, omvatten de voorbestemde leveringen van de 20 schepen Angola, Maleisië, Equatoriaal-Guinea en de Verenigde Staten van Amerika.


'One Guyana' zal naar verwachting in 2025 aan Guyana worden geleverd voor de eerste olie. SBM Offshore leverde al Liza Destiny en Unity, die gezamenlijk 380.000 b/d in de kustwateren van Guyana produceren. De Prosperity-drijver is onderweg naar Guyana en zal naar verwachting in april aankomen. Het zal de output van Guyana opvoeren tot 600.000 b/d. Wanneer 'One Guyana' van start gaat, zal de gecombineerde productie van Exxon in Guyana naar verwachting boven de 850.000 b/d uitkomen. Tegen die tijd zal Guyana 's werelds grootste producent van ruwe olie per hoofd van de bevolking zijn.

ExxonMobil is van plan om de productie voor de kust van Guyana tegen 2027 boven de 1,2 miljoen vaten per dag te brengen.

ExxonMobil is de exploitant van het Stabroek-blok, met een belang van 45%. Hess (30%) en CNOOC (25%) zijn haar partners.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May