Commissie heeft 2 maanden voor ontwerpwet Kiesregeling
30 Mar 2023, 20:54
foto
President Chan Santokhi houdt de commissieleden voor dat uiterlijk in twee maanden tijd de ontwerp wijziging Kiesregeling af moet zijn.


President Chan Santokhi donderdag een technische commissie geïnstalleerd, die zal werken aan een ontwerpwet wijziging Kiesregeling. De commissie  onder leiding van Adjay Moensi, directeur van het Kabinet van de President, moet binnen twee maanden de conceptwet af hebben. “De bedoeling is dat we binnen de regering dit zo snel als mogelijk gaan bespreken om het wetsontwerp spoedig te sturen naar De Nationale Assemblee voor behandeling", legt de president uit.

“De regering wenst dat de nieuwe wet over de wijziging van het kiesstelsel vóór eind van dit jaar goedgekeurd zal moeten zijn”, zegt president Santokhi. Hij heeft ongeveer een week terug het finaal rapport dat is uitgebracht door de presidentiële Studiegroep Aanpassing Kiesstelsel in ontvangst genomen.

De president heeft de toezegging gedaan om al het mogelijke in het werk te stellen, zodat de nieuwe wet in 2023 goedgekeurd kan worden. Dit zodat de Algemene-, Vrije- en Geheime Verkiezingen van 2025 niet in gedrang komen.
De technische commissie zal op basis van wat is voorgedragen door de studiegroep werken aan een conceptwet. De commissie bestaat uit ruim 10 leden en adviseurs uit verschillende disciplines.

Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June