DNA vergadering niet doorgegaan; koersontwikkeling prioriteit
23 Mar, 17:09
foto


De Nationale Assemblee zal op dinsdag een speciale vergadering houden over de koersontwikkeling. Dit heeft Assembleevoorzitter Marinus Bee zojuist na overleg met de regering meegedeeld in het parlement. De koers gaat richting SRD 36 voor de US-dollar.

Vandaag bij de behandeling van de Wet Accijns Alcoholvrije Dranken heeft Mahinder Jogi (VHP) vóór aanvang van de vergadering aangegeven dat de koersontwikkeling enorm veel zorgen baart. Hij gaf aan dat heel veel afhankelijk is van de koersontwikkeling waaronder de prijzen van goederen en diensten en het leven van alledaags.

Jogi vroeg Bee de vergadering even te stoppen en de regering te vragen om naar het parlement te komen om tekst en uitleg te geven over deze materie. Bee gaf aan eens te zijn dat de koersontwikkeling en in het verlengde daarvan de ontwikkeling van prijzen in de winkels zorgen baart.

Bee stemde in met het schorsen van de vergadering om vervolgens in contact te treden met de president. Na enkele uren werd de vergadering hervat met de mededeling dat op dinsdag een speciale vergadering uitgeschreven zal worden over de koersontwikkeling.

De oppositie heeft quorum verleend voor de vergadering omdat ze ook vragen wilde stellen aan de president over het Internationaal Monetair Fonds en andere brandende zaken. Het IMF heeft besloten de review niet in maart te doen, omdat de regering haar huiswerk nog niet af heeft. Er zijn reeds drie reviews gemist, waardoor er ook geen dollars zijn overgemaakt voor steun aan de economie en de begroting.
Advertenties