Saya tegen president: Rechtstreeks communiceren met volk
18 Mar, 18:15
foto
Ondernemer Jean 'Saya' Mixon (links) en zijn team is vandaag ontvangen door president Chan Santokhi. Rechts adviseur Gautam Mangnoesing. Zij zijn gehoord tijdens het voorgesprek om te komen tot nationale dialoog.


President Chan Santokhi had vandaag een onderhoud met ondernemer Jean 'Saya' Mixon en Gautam Mangnoesing in aanloop naar de nationale dialoog. Mangnoesing, die onder meer advies biedt op agrarisch gebied aan de Haïtiaanse gemeenschap, vroeg erkenning van deze groep, vooral vanwege haar bijdrage in de agrarische sector, en brak ook een lans voor gezinshereniging. Saya meent dat de samenleving het directe contact met de president mist. Hij vroeg Santokhi om meer met de samenleving te communiceren en zich ook fysiek te wenden tot het volk.

Mangnoesing heeft de president uitgelegd dat het meer gaat om een groep als ondersteuning naar het staatshoofd toe. Volgens Mixon beseft de samenleving dat behalve de financieel-economische situatie waardoor Suriname gaat, er internationaal ook crises zijn en die van invloed zijn op het land. Hij gaf de regeringsleider mee zich niet te storen aan kritiek, maar zijn verantwoordelijkheid te nemen, zei Mixon volgens de Communicatiedienst Suriname.

"De mensen willen rust en communicatie. De mensen willen onder meer weten welke richting de koers opgaat, wanneer er sprake zal zijn van koersstabilisatie en of de gasprijzen aangepast zullen worden. U bent de verantwoordelijke, zij verwachten de oplossing van u”, meent Mixon. Hij adviseerde de president om zich bij protesten persoonlijk te richten tot actievoerenden. Hoewel de situatie in het land bekend is, is het volgens Mixon niet wat de samenleving wil horen.

“De mensen willen dingen in de praktijk zien en niet alleen maar theorie horen.” De ondernemer meent dat acties de economie van het land niet ten goede komen en alleen maar tot instabiliteit leiden. Mixon somde enkele problemen op die zich in achterstandsbuurten voordoen. Hij  ziet graag actie van de regering onder meer wanneer het gaat om pakketten en zorgverzekeringen. De ondernemer erkent dat zaken niet binnen twee jaar veranderd kunnen worden.

President Santokhi informeerde de groep onder meer over de distributie van voedselpakketten en de SRD 1.800 sociale steun. Hij zal als staatshoofd wederom het fysieke contact oppakken. Verder zet de regering zich in voor training en begeleiding van jongeren. Zij staat ervoor open om via haar communicatiezenders met de Haïtiaanse gemeenschap te communiceren. Santokhi erkent dat de boodschap van de regering naar de totale samenleving overgebracht moet worden.

Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March