Politiechef geschokt over mishandeling arrestanten
11 Mar 2023, 11:50
foto
Waarnemend korpschef Ruben Kensen


Ruim 20 arrestanten bij het cellenhuis Geyersvlijt zijn vrijdag mishandeld. Waarnemend korpschef Ruben Kensen is niet te spreken over dit mensonterende optreden. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat de verantwoordelijke inspecteur ontlast is van zijn werkzaamheden. Hij is ter beschikking van de korpschef gesteld.

Er wordt een grondig onderzoek ingesteld naar het gebeurde. Kensen voert aan dat het nooit zo mag zijn dat de mensenrechten niet worden nageleefd, ongeacht wat de arrestanten gedaan hebben. "De mensen zijn aan onze hoede toevertrouwd en er moet worden gehandeld op basis van de instructies die de politie heeft. Dit optreden kan niet worden getolereerd", zegt de politiebaas.

De arrestanten hebben diverse letsels opgelopen. Een van hen is opgenomen in het ziekenhuis. De zaak is in onderzoek en de maatregelen zullen niet uitblijven, benadrukt de waarnemend Korpschef. Hij is geschokt over het verwerpelijke optreden van politiefunctionarissen. Nagegaan wordt hoeveel politieagenten de mist zijn ingegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May