Bee doet oproep tot natievorming
08 Mar 2023, 06:49
foto
ABOP-topper, Assembleevoorzitter Marinus Bee, roept op tot eenheid. (Foto: René Gompers)


ABOP-secretaris, Assembleevoorzitter Marinus Bee, vindt dat eenheid belangrijk is om het land tot ontwikkeling te brengen. Als een land in problemen is, moeten mensen elkaar ondersteunen. Bee merkt echter op dat het erop lijkt alsof mensen bijna blij zijn als anderen in problemen zijn. Bee riep de mensen in het André Kamperveenstadion dinsdag op een eenheid te vormen.

Bee vroeg de twee leiders, president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk om verbindend bezig te zijn. Hij voerde aan dat niet alleen Santokhi en Brunswijk, maar alle 600.000 mensen nodig zijn voor de natievorming. Hij gelooft niet in een verdeeld Suriname. Olie en gas zullen komen, maar als er geen eenheid is in het land, "gaan wij niet groeien", stelde de politicus. Hij voerde aan dat niet op een zuivere manier zal worden omgegaan met het geld als er geen eenheid is.

De mensen moeten stoppen om in termen te denken van bevolkingsgroepen. "We moeten als Surinamers denken", merkte Bee op. Suriname is in nood. Er moet niet gedacht worden als ABOP, VHP of NDP. Samen moeten de problemen worden aangepakt. Mensen moeten niet blij zijn als het niet goed gaat in het land. "Als de boot zinkt, zinkt Suriname". Bee riep op tot natievorming.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May