Brunswijk mikt op presidentschap in 2025
08 Mar 2023, 00:00
foto
ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, is tevreden met de opkomst in het André Kamperveenstadion. De verkiezingscampagne van de ABOP/PL is gelanceerd. (Foto's: René Gompers)


ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk maakt zich op om in 2025 president van de republiek Suriname te worden. Hij liet zijn goed opgekomen achterban dinsdag in het André Kamperveenstadion oefenen: zijne excellentie, zijne excellentie, zijne excellentie... Zijn compagnon van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft beloofd dat Brunswijk op zijn 65e president wordt. Gisteren vierde hij zijn 62 verjaardag met een grote show - een krachtmeting - in het stadion.

Brunswijk en Somohardjo legden uit dat ze niet uit de regering zullen stappen. Juist in een crisis moet er alles aan gedaan worden om de problemen op te lossen. Er is een overeenstemming om tot 2025 te regeren en daar zullen ABOP/PL zich aan houden. Door in de regering te zitten, kunnen meer zaken gerealiseerd worden voor de achterban. Brunswijk vroeg om geduld. Hij is heel tevreden met de opkomst. Dat is zijn cadeau.

PL-voorzitter Paul Somohardjo kondigt ABOP-leider Ronnie Brunswijk aan als president in 2025.

Volgens vader en zoon Bronto Somohardjo zijn Marrons en Javanen goed voor ruim 140.000 stemmen. Er wordt ervan uitgegaan dat ABOP/PL meer dan 20 zetels kunnen veroveren bij de komende verkiezing. De PL-voorzitter had het zelfs over 26 zetels. In ieder geval genoeg zetels om Brunswijk naar voren te schuiven als president. In de topfunctie kan er veel meer gedaan worden om de crisis aan te pakken. Nu wordt president Chan Santokhi ondersteund. Maar in 2025 zullen de ABOP/PL bepalen wie in de posities zullen komen, wie ministers gaan worden.

Somohardjo sprak vol lof over de samenwerking met ABOP. Het gaat om een band die teruggaat tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Somohardjo heeft Brunswijk in de periode van het Jungle Commando ondersteund. In 2010 is gezamenlijk ook een samenwerking aangegaan met de NDP, die uiteindelijk spaak liep. Somohardjo meent dat Brunswijk het verdient om president van het land te worden. Hij heeft zich enorm ingezet voor het land. Brunswijk heeft de verkiezingscampagne met de massabijeenkomst gisteren geopend. Bravo e kome!
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May