Acties KOB opgeschort na gesprek met Bee
07 Mar 2023, 13:55
foto


De voorzitter van de  Katholieke Onderwijzersbond (KOB), Bernice Barron, deelt mee dat vanaf woensdag de lessen op de scholen normaal verzorgd zullen worden. Vandaag heeft is er een gesprek geweest met Assembleevoorzitter Marinus Bee. De pijnpunten van de onderwijsgevenden werkzaam in Suriname, zijn besproken. De acties zijn per vandaag opgeschort.

De stijgende prijzen voor benzine, de devaluatie van de lonen, het gebrek aan elementaire leermiddelen zijn enkele zaken die aan de orde zijn gekomen tijdens het gesprek met de voorzitter. De voorzitter van DNA heeft de KOB gevraagd de acties op te schorten met als toezegging dat de KOB c.q de FOLS vrijdag om de tafel kunnen met het onderhandelingsorgaan (OO) van de Staat om het eisenpakket van de FOLS te helpen realiseren.

"Op advies van onze jurist zijn de acties van de KOB heden 7 maart 2023 opgeschort en op grond van het voorgaande heeft de voorzitter van DNA een beroep gedaan op het ministerie de rechtszaak van de KOB/COB in te trekken en waarop er positief is gereageerd. Te zijner tijd zullen de leden aangesloten bij de KOB op de hoogte worden gesteld over de vorderingen bereikt bij het onderhandelingsorgaan", zegt Barron.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May