Campagne Karin Refos: Vrouw als president
06 Mar 2023, 00:58
foto
Karin Refos van Stas International


Voor de derde algemene verkiezing op rij zal Karin Refos van Stas International met een campagne starten. Deze keer wordt gemikt op een vrouw als president in 2025. "In het recente verleden is bewezen dat het stemmen op sterke vrouwen binnen politieke partijen wel degelijk vruchten afwerpt en zij niet buitengesloten kunnen worden', zegt Refos. Met het oog op de Internationale Dag van de Vrouw zal via diverse media de documentaire ...Omdat zij er waren... worden uitgezonden.

Deze documentaire is in 2016 gemaakt als sluitstuk van de nationale bewustwordingscampagne OOK ZIJ voor de algemene vrije en geheime verkiezingen, waarbij een grote sprong werd gemaakt van de aantallen vrouwen in De Nationale Assemblee van 0,5% naar circa 30% en de wereldquota reeds na 1 campagne werd gehaald. Dit, dwars door alle politieke partijen, met ondersteuning van de campagne Vrouwen in Besluitvorming die door De Nationale Assemblee zelf was geëntameerd.

Aansluitend is de nationale bewustwordingscampagne Balans in 2020 gevoerd, die niet slechts het belang van meer vrouwen, maar ook meer jongeren in De Nationale Assemblee moest bewerkstelligen. Het percentage vrouwen is nagenoeg hetzelfde gebleven, het percentage jongeren steeg significant, zegt Refos. Er is volgens haar echter veel meer nodig om de kritische massa binnen te halen. Voor de verkiezingen van 25 mei 2025 gaan steeds meer stemmen op voor niet alleen bewust meer sterke vrouwen die het tij moeten keren, maar ook vrouwelijk leiderschap aan de top. 

De documentaire ...Omdat zij er waren... geeft aan dat ook door deze vrouwen en progressieve mannen veel strijd gevoerd is voor het opheffen van de handelingsonbekwaamheid van de vrouw in 1983. "Een vrouw als president in 2025 is de bekroning op hun werk!" Refos is ervan overtuigd dat vrouwen in bestuurlijke functies ook veel meer aandacht zullen besteden aan onderwijs, gezondheidszorg en evenwicht in het beleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May