6.000 liter brandstof NH verloren gegaan door brand
04 Mar 2023, 12:39
foto


Behalve twee boten en een dubbelcabine pick-up zijn ook 4.000 liter diesel, 2.000 liter unleaded en 20 liter smeerolie in brand gevlogen. De brandstof behoorde toe aan het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De politie meldt dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan bij het incident langs de Weg naar Papatam te Albina. 

Bij aankomst van de politie van Albina had de brandweer het vuur reeds onder controle had en bezig was met nablussingswerkzaamheden. De aangever A.G. gaf de politie te kennen dat hij samen met zijn collega Jason in de laadbak van een dubbelcabine pick-up bezig was brandstof in te laden in twee boten voor distributie aan de verder gelegen dorpen in het district Marowijne en Sipaliwini.

Op een bepaald moment stapte A.G. uit de laadbak en zag op dat moment een grote vlam vanuit één der boten komen. Hij riep de chauffeur van de tanker om die te verwijderen en probeerde met een brandblusapparaat en een andere arbeider het vuur te blussen om erger te voorkomen. Desondanks sloeg de brand toch over naar de richting van een daar geparkeerde Isuzu pick-up en uit veiligheidsoverwegingen stopte de arbeider met blussen.

De bootsman Leoms C. gaf aan dat hij in de boot bezig was vaten te vullen met unleaded, toen op een bepaald moment zijn voeten tegen de accu aankwamen. Doordat op de een of andere manier contact ontstond van de + en – pool ontstonden zware vonken. Op een bepaald moment kwamen de vonken op een zuigmachine die middels kabels was aangesloten op elektrische stroomgeleiding, Hierdoor vatte een vat met unleaded brandstof vlam. De bootsman sprong in de rivier. Niet lang daarna vatten beide naast elkaar aangemeerde boten vlam die vervolgens door harde wind over sloeg naar de pick-up met als gevolg de enorme schade.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May