Bond penitentiaire ambtenaren schort actie niet op
04 Mar 2023, 00:01
foto


De bespreking met het ministerie van Justitie en Politie vrijdag, heeft de leden van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) niet doen besluiten om de actie die zojuist is ingegaan, af te blazen. Zij stellen dat slechts één van de 18 punten, aanschaf van Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) wordt aangepakt. De leden van BPAS willen meer concrete resultaten zien. Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen opdat de situatie in de gevangenissen onder controle wordt gehouden. Politie en militairen worden ingezet om de orde te handhaven.

Met het bestuur van de BPAS is afgesproken dat vandaag een bespreking zal worden gehouden met de leveranciers van PSU. Veiligheidsadviseur van de president, Humphrey Tjin Liep Shie heeft mogelijkheden bekeken om financiële middelen beschikbaar te krijgen voor de onmiddellijke aanschaf van PSU. Het gaat om SRD 500.000 aan contanten die maandag ter beschikking wordt gesteld aan een leverancier, meldt Justitie en Politie. De reçu's voor de betaling zijn reeds in orde. President Chan Santokhi zal maandag het bestuur van de BPAS ontvangen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tijdens de bespreking met minister Kenneth Amoksi en het bondsbestuur, aangegeven dat zowel de vaste aanstellingen van penitentiaire ambtenaren en de afkondiging van het organogram KPA, maandag gerealiseerd zullen worden. Amoksi heeft een beroep gedaan op de leden van de BPAS om tegen de achtergrond van de algehele veiligheid en na de calamiteiten van 17 februari, de actie op te schorten voor de duur van twee weken. Dit, om de Staat Suriname in de gelegenheid te stellen om zoveel als mogelijk aan de eisen te kunnen voldoen. De leden zijn hier niet akkoord mee gegaan.

In een motie die op 30 januari 2023 is aangenomen, zijn 18 punten door de BPAS vastgelegd die gerealiseerd moeten worden.
1. Aanpassing van de nachttoelage naar SRD 300.
2. Aanpassing van de voedingstoelage naar SRD 250.
3. Implementatie van een gevaren toelage van SRD 500.
4. Aanpassing van de huishuurtoelage naar SRD 1000.
5. Aanpassing van de standplaatstoelage naar SRD 500.
6. Loonaanpassing van ten minste 100%.
7. SRD 5000 voor compensatie gebruik van eigen kleding over het jaar 2022.
8. Beschikbaarstelling PSU.
9. Herstel interne communicatiemiddelen binnen de penitentiaire inrichtingen.
10. Renovatie van gebouwen binnen de penitentiaire inrichtingen.
11. Aanschaf van meubilair voor de penitentiaire inrichtingen.
12. Vaste aanstelling voor de laatste groep penitentiaire ambtenaren der 4 klasse door BIZA.
13. Afkondiging van het Organogram KPA door het ministerie van BIZA.
14. Aankoop van attributen voor de drumband KPA.
15. Vervoerstoelage voor de penitentiaire ambtenaren van Pl Duisburglaan.
16. Betere verlichting voor de Penitentiaire Inrichtingen en Huizen van Bewaring.
17. Herintroduceren van de officierenbus binnen de inrichtingen.
18. Voertuigen voor KPA.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May