Bond Penitentiaire Ambtenaren om 00 uur in staking
03 Mar 2023, 11:26
foto
De bond Penitentiaire Ambtenaren heeft besloten om 00 uur in actie te gaan. De leden verwachten concrete resultaten. Ze zijn het wachten moe.


De algemene ledenvergadering van de bond bij de Penitentiaire Ambtenaren heeft zojuist besloten het werk neer te leggen om 00 uur. De leden zijn het wachten moe op zaken die zij hebben geëist om beter te kunnen functioneren. Deze zaken spelen al jaren, zegt bondsvoorzitter Max Breinburg om een reactie gevraagd aan Starnieuws

De bond wil onder andere aanpassing van het salaris, aanschaf van persoonlijke standaarduitrusting, aanpassing van toelagen. Er is een gebrek aan meubilair voor de inrichtingen. Sinds 2018 wordt gevraagd naar uitrusting voor de manschappen, zegt Breinburg. Er wordt al zolang over de negen punten onderhandeld en geen enkele eis is tot nu toe gerealiseerd. Tot gisteren is er onderhandeld met het ministerie van Justitie en Politie. Concrete toezeggingen zijn uitgebleven.

Een maand geleden is een motie aangenomen op de ledenvergadering met de punten die gerealiseerd moeten worden. De problemen zijn nog steeds niet aangepakt. De leden willen niet langer aan het lijntje gehouden te worden. De leden willen resultaten zien. Heel wat zaken dienen te worden aangepakt.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is terstond na de algemene ledenvergadering door de bond geïnformeerd over de situatie. Breinburg zegt dat de minister een gesprek wil hebben met het bestuur. Hieraan zal gehoor worden gegeven, maar zonder tastbare resultaten, zullen de leden niet bereid zijn de actie af te blazen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May