Religieuze organisaties: Het hart is bezwaard
03 Mar 2023, 08:53
foto
Religieuze organisaties zijn ingegaan op de uitnodiging van president Chan Santokhi, om voorgesprekken te voeren op weg naar de nationale dialoog.


"We zijn gekomen om het hart en de noden van het volk aan u voor te leggen. Het hart is bezwaard." Dat is de boodschap die Carlo Misiekaba, voorzitter van de VVEPS, president Chan Santokhi heeft gegeven. De Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten Suriname (VVEPS), het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS) hebben een voorgesprek gehad met het staatshoofd op weg naar de nationale dialoog.

Het volk heeft inspiratie en gedegen voorlichting nodig, vindt Runaldo Gallant, voorzitter van het CCK. "Als het volk beter geïnformeerd wordt over waarom bepaalde maatregelen doorgevoerd worden, zal men daarvoor meer begrip opbrengen." De drie religieuze organisaties hebben de uitspattingen van 17 februari afgekeurd. Ze hebben het staatshoofd erop gewezen dat de situatie in het land al zwaar is en dat het met de komende maatregelen nog zwaarder wordt. Misiekaba heeft de regering opgeroepen tot zelfreflectie, waarbij hij verwees naar de verhogingen van de kosten van onder andere de nutsvoorzieningen.

De EBGS zal blijven werken aan het propageren van de normen en waarden in de samenleving, zegt Samuel Pawironadi. De organisatie ondersteunt goede en duurzame perspectieven die het volk goeddoen. De EBGS roept het volk op geduld te betrachten en de regering de ruimte en ondersteuning te geven om het land tot ontwikkeling te brengen.

We stellen ons nederig op," zei president Santokhi "en bekijken de mogelijkheden om de situatie voor het volk te verzachten." Hij ziet de huidige situatie als een diepe crisis en zegt dat de kerken de frontlinie zijn in het kader van geloof en hoop. Het staatshoofd heeft aangekondigd om voedselpakketten via de religieuze organisaties uit te geven.


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April