Telgt: Spoedpost RCR Zorghotel binnen een jaar succesvol
03 Mar 2023, 00:58
foto
General manager RCR Hotel, Wayne Telgt, en medewerkers vieren het 1-jarig bestaan van de Spoedpost. Deze faciliteit voorziet in een grote behoefte.


Met een tevreden gevoel maakt general manager van RCR Zorghotel, Wayne Telgt, de balans op van één jaar Spoedpost. Er zijn 4.733 patiënten behandeld. Donderdagavond is het feit herdacht dat de Spoedpost een jaar geleden is geopend en een succes is geworden.

De Spoedpost is open van 12.00 uur tot middernacht. Telgt zegt in gesprek met Starnieuws dat het in de bedoeling ligt om in het tweede jaar de openingstijd te verruimen. Het doel is om uiteindelijk 24 uur per dag open te zijn. Vooral in de middag en avonduren is er behoefte aan acute huisartsenzorg. Er is ook een goede samenwerking met de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Met de Spoedpost wordt ervoor gezorgd dat de SEH wordt ontzien. Veel mensen doen nog steeds onterecht de SEH aan. De druk moet worden verminderd, merkt Telgt op. SEH moet echt voor ernstige gevallen zijn, waardoor het systeem niet verstopt wordt door patiënten die in feite naar de huisarts moeten. Er is een goede werkrelatie met SEH. Indien er iemand bij de Spoedpost binnenkomt, maar acute zorg nodig heeft, wordt de persoon met de ambulance vervoerd.

"Wij doen veel meer dan een huisartsenkliniek", legt Telgt uit. 19 spoedartsen, die ook werkzaam zijn bij de SEH, zijn in shiftverband verbonden aan RCR Zorghotel. 14 verpleegkundigen verlenen eveneens hun diensten. Patiënten kunnen ook worden opgenomen, na consultatie van een specialist. Er is 3e, 2e, 1e klasse ligging. Verder zijn er ook privéruimten. RCR Zorghotel is ook ingedeeld bij de wachtdienstregeling. Telgt zegt dat steeds ingespeeld wordt op de behoeften.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May