Staatsfaciliteiten Brokopondo hebben dringend onderhoud nodig
02 Mar 2023, 06:46
foto
Minister Gracia Emanuël van ROS in overleg met de bestuursdienst en traditioneel gezag van Brokopondo. Diverse zorgpunten zijn onder de aandacht van de minister gebracht. (Foto: ROS)


Door jarenlange achterstand in onderhoud van staatsgebouwen in Brokopondo, zijn deze ten prooi gevallen aan termieten. Het gaat om het staatslogeergebouw in Brokopondo centrum en lokaliteiten van de bestuursdienst. Dit heeft districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon tijdens een regulier onderhoud met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), kenbaar gemaakt.


De dc heeft ondertussen al contacten gelegd met een gerenommeerde ongedierte bestrijder, maar er is nog geen geld beschikbaar gesteld. Mendelzoon benadrukt dat er ook gewerkt moet worden aan het fysiek opknappen van de overheidsgebouwen in zijn district.

Er zijn wat lichtpunten in het onderwijsveld, want er wordt momenteel gewerkt aan een zestal projecten. Het gaat om  verbetering en uitbreiding van diverse schoolgebouwen en onderwijzerswoningen in de diverse dorpen in het district, meldt ROS.

Mendelzoon ziet ook graag dat er vanuit de departementsleiding voortvarend wordt gewerkt aan de rechtspositie van de ambtenaren. Het betreft in deze vaste aanstellingen en bevorderingen.

De traditionele gezagsdragers die ook aanwezig waren bij het onderhoud met de minister, hebben onomwonden aangeven dat ze niet tevreden zijn met de vordering die er wordt gemaakt bij de uitbetaling van de financiële compensatie aan mensen die te kampen hadden met wateroverlast  De kapiteins hebben ook enkele andere knelpunten die hun bestuurlijk functioneren bemoeilijken, naar voren gebracht.

De minister heeft al de pijnpunten van de bestuursdienst en het traditioneel gezag aangehoord en zal alles in het werk stellen om verlichting hierin te brengen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May