India schenkt OW US$ 250.000 voor klimaatproject
02 Mar 2023, 08:42
foto
Het ministerie van OW heeft tijdens een technische meeting het door India goedgekeurde project, verder besproken. De uitvoering ervan is doorgenomen. (Foto: OW)


India schenkt het ministerie van Openbare Werken (OW) US$ 250.000 voor de Meteorologische Dienst Suriname en de Waterloopkundige Dienst. Er was een projectvoorstel ingediend door het ministerie.

Het gaat om het project Enhance Early Warning Service Delivery to Communities of Suriname in order to build their resilience to flooding due to excess rainfall’. Tijdens een technische coördinatiemeeting op OW zijn de details over het project en de uitvoering, besproken.

OW kan stakeholders en de bevolking in het algemeen op een snellere en effectievere manier tijdig informatie doorgeven, die vooral betrekking heeft op extreem weer en verwachte overstromingen. Door het op tijd verstrekken van deze informatie aan de samenleving, kunnen de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen worden. 

Voor dit project is het United Nations Development Programme (UNDP) als implementatiepartner uitgekozen. OW zal een Early Flood Warning System opzetten. Naast de bestaande automatische en manuele meetstations landelijk, zullen er ook nieuwe geplaatst worden in het binnenland, meldt OW.

Één van de belangrijke zaken bij dit project is de component capaciteitsversterking, waarbij het personeel van zowel de Meteorologische als de Waterloopkundige Dienst, getraind zal worden in het gebruik van het softwareprogramma ArcGIS.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May