Pakittow: Ik ga door met acties tot prijzen droppen
27 Feb 2023, 20:54
foto
Stephano 'Pakittow' Biervliet op 19 februari aangehouden, nadat hij zich heeft aangemeld bij de politie. Hij is maandagavond vrijgelaten. Dit op basis van een besluit van het Hof van Justitie. (Foto's: René Gompers)


Na ruim een dikke week mocht activist Stephano 'Pakittow' Biervliet gevangenis Santo Boma de rug toekeren. Familie en vrienden hebben vanaf 17.00 uur postgevat bij de gevangenis. Na ruim drie uren kwam hij eindelijk naar buiten en is nog even strijdvaardig. "Zolang de prijzen in de winkels niet omlaag gaan, zullen wij strijden. Als de president rust wil hebben in het land, dan moet de koers zakken, de prijzen moeten omlaag en de koopkracht moet omhoog", stelde Biervliet. Hij zal de strijd niet opgeven.

Biervliet zegt in gesprek met journalisten dat hij geen status van verdachte heeft. Hij heeft niks te maken met de plunderingen en berovingen. Hij blijft erbij dat hij werd bedreigd door drie gewapende mannen tijdens de protestactie op 17 februari. Hij vindt ook dat de politie absoluut niet goed voorbereid was. Toen de winkelzaken geplunderd werden, was er geen enkele politieman of militair daar. Over de mensen die in de gevangenis zijn die geplunderd hebben, zegt Biervliet dat zij antwoord moeten geven wie hen heeft gestuurd.


"Diefstal en plunderingen zijn niet in mijn systeem", benadrukt Biervliet. Hij is de activisten, vrienden, familie en alle anderen die hem hebben ondersteund, dankbaar. De activist zegt dat hij geen vergunning zal aanvragen voor vreedzame betogingen, want het gaat om een grondrecht. Het is het democratisch recht van burgers om te betogen. Hij zal blijven opkomen voor het volk, zolang kinderen zonder eten naar school gaan en mensen geen koopkracht hebben om te voorzien in hun levensbehoeften.

Biervliet wil weten waarom de winkels hun deuren niet gesloten hebben gehouden toen bleek dat hij opgepakt was. De activist zegt bereid te zijn in dialoog te gaan met de president, indien de media het gesprek live mogen uitzenden. Hij wil niet achter gesloten deuren praten met de president. Biervliet is vrijgelaten na een beslissing van het Hof van Justitie. Zijn advocaten zijn in hoger beroep gegaan tegen het besluit van de rechter-commissaris.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May