Kinderhuis Sukh Dhaam gerenoveerd
27 Feb 2023, 22:47
foto
Een geschilderde gevel van kinderhuis Sukh Dhaam.


Het gerenoveerde gebouw van kinderhuis Sukh Dhaam der EBGS te Commewijne is opgeleverd. De renovatie van het gebouw waar de jongens gehuisvest zijn, is een initiatief van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., in samenwerking met lokale aannemers. De renovatie betrof een volledige opknapbeurt aan een gevel van het gebouw en schilderwerkzaamheden.

Staatsolie heeft ongeveer SRD 885.000 geïnvesteerd in de renovatie. Aannemer Superior Tank and Pipe Group N.V., startte op 1 november onder directievoering van IBT Engineering Consultants met de werkzaamheden. De directeur van het kinderhuis, Elfie Gajadhar, vertelt dat de opknapbeurt meer dan noodzakelijk was, aangezien er op bepaalde plekken in het gebouw instortingsgevaar was.

“Het jongenshuis lag op instorten. Met een vrees liepen we rond en ik dacht op welke manier zal dit gebouw worden gerenoveerd, want het renoveren zal zeker een groot kapitaal kosten”, vertelt Gajadhar. Het telefoontje van Staatsolie over de financiering van de renovatie was het antwoord op de gebeden. “Tranen van blijdschap rolden over mijn wangen toen ik dit goede nieuws hoorde.”

De renovatie van het gebouw van Kinderhuis Sukh Dhaam is onderdeel van een groter sociaal project waarbij de leefomgeving van twaalf sociale instellingen in verschillende districten verbeterd zal worden. In samenwerking met verschillende lokale aannemers die dit project uitvoeren tegen een sociaal tarief, is geïnvesteerd in kindertehuizen, bejaardentehuizen en instellingen voor mensen met een beperking. De werkzaamheden bij de laatste twee instellingen, Huize Albertine en Stg. Open Poort Olga Clark, worden in de komende periode uitgevoerd en opgeleverd, meldt Staatsolie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May