Vijfdaagse training citrusteelt gestart in Commewijne
28 Feb 2023, 14:35
foto
Alfred Barrett (m) geeft onderricht tijdens de training ‘Training of Trainers on Citrus Nursery Management and Citrus Cultivation’. (Foto: LVV)


De vijfdaagse ‘Training of Trainers on Citrus Nursery Management and Citrus Cultivation’ is gisteren van start gegaan op de citruskwekerij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te Tamansari. De trainer  is de Jamaicaan Alfred Barrett, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in deze branche. Hij heeft in diverse Caraïbische landen trainingen verzorgd.

Barrett inspecteerde op de openingsdag de citrusaanplant in gezelschap van de participanten, waarbij hij vooral lette op aanwezigheid van ziekten en plagen en de kwaliteit van de vruchtbomen. Op dag twee wordt de aanplant van een citrusteler in Commewijne aangedaan waarna het geobserveerde besproken zal worden.

De drie resterende dagen zullen de deelnemers theoretisch onderricht worden in de citrusteelt, het aanmaken van citrus plantmateriaal en het herkennen en beheersen van ziekten en plagen. Het ligt in de bedoeling dat de participanten de opgedane kennis via landelijke trainingen zullen overdragen aan citrustelers en andere voorlichters in de verschillende districten.

LVV-medewerkers van Landbouwvoorlichting, Landbouw Onderzoek en diverse LVV-citruskwekerijen volgen de training, die deel is van het citrusproject ‘Strenghtening of citrus production in Suriname’ van de Inter-American Developement Bank (IDB) en wordt gecoördineerd door het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking. De training wordt vrijdag afgesloten middels een certificaatuitreiking, meldt de voorlichting van LVV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May