Openbare krutu besluit protestacties te houden
24 Feb 2023, 00:01
foto
Stephano 'Pakittow' Biervliet moet worden vrijgelaten. Dit is unaniem besloten op een openbare krutu. Van l-r: Raoul Hellings, Curtis Hofwijks en Maisha Neus. (Beeld Sun Web TV)


Tijdens een openbare krutu donderdagavond is besloten protestacties te voeren. De krutu is belegd door Maisha Neus, Curtis Hofwijks en Raoul Hellings. Diverse voorstellen die gedaan zijn, zullen verder worden uitgewerkt. Vrijdag zal het hoger beroep dat de advocaten van Stephano 'Pakittow' Biervliet hebben ingediend, worden behandeld door het Hof van Justitie.

Op de bijeenkomst zijn eisen gesteld waaraan voldaan moet worden. Mensen die onterecht zijn aangehouden, dienen onmiddellijk te worden vrijgelaten. De eis is dat Pakittow per direct op vrije voeten moet worden gesteld. Volgens de krutu is de activist onterecht aangehouden. Verder dient de Kiesregeling zo snel mogelijk te worden aangepast opdat er verkiezingen gehouden kunnen worden. De regering moet haar mandaat teruggeven.

Afgesproken is dat meerdere actiemodellen gehanteerd zullen worden. De mensen die aan het woord kwamen, hebben benadrukt dat de democratie en de rechtsstaat in gevaar zou zijn gebracht omdat rechten van burgers worden beknot. De vrije meningsuiting is in gevaar. Ook het recht om vreedzaam te kunnen protesteren wordt beperkt. De overheid wil weer dat er een vergunning moet worden aangevraagd. Aangevoerd werd dat dit tegen internationale regels zijn.

De meeste mensen hebben geen geloof in beleidsombuiging omdat de regering getoond heeft hier geen gehoor aan te willen geven. Er wordt volgens de krutu een repressief beleid gevoerd door de regering, waarbij er sprake is van schending van mensenrechten. De actie is ook gericht tegen onder andere Assembleeleden die eerder de belangen van hun partij behartigen dan van het volk dat hen daar heeft geplaatst. De verschillende voorstellen worden uitgewerkt in een kleinere groep waarna de besluiten kenbaar gemaakt zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May