Registratie koopkrachtversterking start maandag in Paramaribo
24 Feb 2023, 02:36
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo donderdag in De Nationale Assemblee.


De registratie van gezinnen en personen die in aanmerking willen komen voor de SRD 1.800 koopkrachtversterking voor Paramaribo, vindt vanaf maandag plaats. Minister Uraiqit Ramsaran deelde donderdag in De Nationale Assemblee mee dat met het grootste district wordt begonnen. De registratie zou eerder plaatsvinden, maar door de protestactie van 17 februari die uit de hand is gelopen, is de eerder geplande data niet gehaald. Assembleeleden wilden concrete antwoorden van de minister, omdat velen blijven informeren wanneer de registratie begint.

Er zijn volgens Ramsaran voorzieningen getroffen om mensen op diverse locaties in Paramaribo op te vangen. Zij zullen worden begeleid bij het registratieproces. Alle groepen moeten een kopie van hun ID-kaart, familieboek, kwitantie van EBS en SWM bij zich hebben. Zij moeten ook kunnen aantonen wat hun inkomsten zijn. Het gaat om diverse categorieën personen. Er is SRD 1.2 miljard uitgetrokken voor het uitvoeren van dit programma.

Personen vanaf 21 tot 59 jaar kunnen zich registreren. Daarnaast personen die AOV ontvangen, kleine ondernemers (worstverkopers, ijsverkopers, tuinbouwers) en personen met een handicap. Er komen nog uitgebreide bekendmakingen over de documenten die de mensen bij zich moeten hebben. AOV'ers moeten ook een dagafschrift overleggen om aan te tonen dat ze onvoldoende inkomsten hebben en in aanmerking willen komen voor de SRD 1.800. Als grens wordt SRD 6.000 gehanteerd. Personen die een inkomen hebben tot SRD 6.000 komen in aanmerking voor de koopkrachtversterking.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May