Ramsukul wil koop Sabaku Village ongedaan maken
23 Feb 2023, 04:51
foto
Assembleelid Kishan Ramsukul


Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) vraagt de regering of de koop van Sabaku Village niet ongedaan kan worden gemaakt. Het terrein is gekocht voor 12 miljoen euro en komt 500 personen ten goede. Dit, terwijl de gezondheidszorg geld nodig heeft en ook productie gestimuleerd moet worden. Omgerekend gaat het om SRD 360 miljoen, terwijl in het productiefonds SRD 100 miljoen is gestopt.

Het geld van Sabaku Village kan beter worden gebruikt, zei Ramsukul tijdens de begrotingsbehandeling dinsdagavond. De regering komt vandaag aan het woord. Het Assembleelid stelde voor om de mensen die een terrein hebben gekregen op Sabaku Village op een andere locatie een beschikking te geven. Hij vraagt zich af waarom tijdens de vorige regeerperiode besloten is het project te kopen. Het is een grijs gebied volgens hem.

President Chan Santokhi heeft eerder meegedeeld in De Nationale Assemblee dat er een rapport is uitgebracht door de presidentiële commissie over de procedure en administratieve zaken. Uiterlijk 28 februari moet er een definitief besluit worden genomen. In de tussentijd zal onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk gesproken worden met personen die meerdere percelen hebben ontvangen om die vrijwillig terug te geven.

Het project is gekocht door de Staat via Staatsolie die dividend  hiervoor heeft afgetrokken. De percelen zijn in recordtempo verdeeld door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Naast de presidentiële commissie doet het Openbaar Ministerie een rechtmatigheidstoets.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May