Nickerie Voetbal Bond rolt de bal weer na 2 jaren
22 Feb 2023, 21:06
foto


De Nickerie Voetbal Bond (NVB) is afgelopen weekend gestart met de competitie. 11 verenigingen zullen elkaar bekampen in de eerste klasse en 8 zullen in de tweede klasse het tegen elkaar opnemen. Het zal een twee ronde systeem zijn waarbij er een algemene ronde komt en daarna een finale ronde tussen de nr 1 t/m 5 in een vijfhoek.

De kampioen en semi kampioen moeten uiterlijk 15 mei reeds bekend zijn om deel te kunnen nemen aan het lidbonden toernooi om een plaats te kunnen verwerven in de tweede klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De voorzitter van de NVB, Quaraisy Peerkhan geeft aan dat de competitie zo vlot mogelijk afgewerkt zal worden. In Nickerie start de competitie na 2 jaren weer. Afgelopen periode heeft het bestuur enkele warming-up toernooitjes afgewerkt om de verenigingen te motiveren en mobiliseren om uiteindelijk te kunnen starten met de competitie.
 
De uitslagen van dinsdagavond

De eerste wedstrijd ging tussen Jai Hanoeman en Young Star United. Jai Hanoeman won deze wedstrijd met 3-2, de ruststand was 2-1.
De doelpuntenmakers bij Jai Hanoeman waren Rennuel Lingaard, Stefano Gerard  en Preshant Hemai. Bij Young Star United was het de speler Kevin Wilson die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Jionel Godlieb keek 2 x tegen de gele kaart aan en moest het veld verlaten.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen Garuda en Zeedijk.
Zeedijk won deze wedstrijd met 3-2, de ruststand was 1-1.
De doelpuntenmakers bij Zeedijk waren; Jason Noredjo, Sifai Resodikromo en Cherman Ronomoeljo. Bij Garuda waren de spelers Jusuf Karioredjo en Gordon Somo de doelpuntenmakers.

De volledige uitslagen van het afgelopen weekend.
Zaterdag 18 februari: Paradise – Prakash 12 - 1.
Zondag 19 februari: Robinhood – Eleven Star 0 - 0
De Ster – Cruzeiro: 4 - 1.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May