Na gesprek met vp: Bussen rijden woensdag weer
21 Feb 2023, 16:23
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk spreekt de bushouders en chauffeurs toe. Naast hem PLO-voorzitter John Mahadewsing. De bijeenkomst vond plaats in het ABOP-centrum te Latour.


Bushouders zullen woensdag weer normaal rijden. Dit is zojuist besloten tijdens een ontmoeting van  vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Een groep buschauffeurs zat ook aan bij deze ontmoeting in het ABOP-centrum te Latour.

De voorwaarden zijn dat de regering de dieselcompensatie van december en januari uiterlijk vrijdag zal overmaken naar de PLO, zegt Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie.

Ook is afgesproken dat de Raad van Ministers woensdag de nieuwe bustarieven zal bespreken en een besluit erover zal nemen. De calculatie voor de aanpassing is reeds ingediend door PLO aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).


Uiterlijk donderdag moet TCT de nieuwe tarievenlijst presenteren aan de PLO. Tijdens de ontmoeting heeft de vp  terstond telefonisch contact gemaakt met de ministers van TCT en Financiën & Planning om duidelijk te weten wat hij aan de bushouders moest voorhouden.

PLO-voorzitter John Mahadewsing zei dat de leden zullen afgaan op de woorden van de vp en de bussen weer uit de garage zullen halen en de routes onderhouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May