Minister Jubithana blijft verontwaardigd over staking PLO
20 Feb 2023, 21:07
foto
Minister Albert Jubithana eerder op de avond in De Nationale Assemblee.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme blijft erbij dat de staking van de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) onbegrijpelijk is. Vrijdag is nog meegedeeld aan de PLO dat deze week de achterstallige subsidie van de afgelopen twee maanden zal worden betaald. Toch is zondagavond, ondanks een goede verstandhouding dat er gereden zou worden, besloten maandag in staking te gaan. 

De PLO-leden hebben om een spoed algemene ledenvergadering gevraagd zondag. Daar is besloten de bussen pas uit de garages te halen wanneer de subsidie is betaald. De PLO voert aan dat de bushouders geen geld hebben om de dure diesel te betalen, zolang zij het geld niet hebben ontvangen. Er is maandag niet gereden. Of dinsdag het openbaar vervoer gegarandeerd is, ligt aan de betaling door het ministerie van Financiën & Planning.

Jubithana heeft uitgelegd in de Assemblee dat de bushouders via PLO SRD 14,6 miljoen deze week zullen ontvangen. De minister is onaangenaam verrast geworden dat kort voor een regeringspersconferentie hij via social media vernam dat de PLO in actie zou gaan. Hij benadrukte opnieuw dat "zo niet met elkaar moet worden omgegaan". In november vorig jaar heeft de regering goedgekeurd dat de PLO SRD 31 miljoen aan achterstallige compensatie zou krijgen. In december is SRD 18 miljoen overgemaakt en eind januari SRD 13 miljoen. Deze week wordt weer uitbetaald. Daarom begrijpt de bewindsman niet waarom er toch is overgegaan tot staking.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May