Activist Abdoelrahman aangehouden; veel zaken dicht
20 Feb 2023, 13:41
foto
Raoul Abdoelrahman vandaag tijdens zijn live-uitzending in de binnenstad.


Voor de zoveelste keer is activist Raoul Abdoelrahman aangehouden. Hij was bezig met een live uitzending voor het winkelpand van Kirpalani toen hij werd aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo. Ook Lesley Welzijn is aangehouden.

De aanhouding van Abdoelrahman heeft voor verwarring gezorgd omdat hij tijdens zijn live uitzending op Facebook is opgepakt. Velen vragen zich af of mensen hun mening niet meer mogen uiten. De activisten zijn aangehouden in opdracht van de afdeling Kapitale Delicten.

Starnieuws verneemt dat zijn aanhouding te maken heeft met de protestactie van vrijdag. Iedereen die opgeroepen heeft om deel te nemen aan de protestactie wordt aangehouden en verhoord. Van de zijde van de politie kon er nog geen officiële informatie worden verkregen.

Zondag is actieleider Stephano 'Pakittow' Biervliet in verzekering gesteld nadat hij zich met zijn advocaat had aangemeld bij de politie.

Voor vandaag waren ook enkele oproepen gedaan voor acties. Op Lelydorp, waar president Chan Santokhi woont, was in een oproep aangegeven dat er brand zou worden gesticht. De wegen rond het centrum van Lelydorp werden afgesloten, terwijl de veiligheid werd opgevoerd. Ook een helikopter cirkelde laag over Lelydorp.

Veel winkelzaken in de binnenstad zijn vandaag gesloten. Zaken die open zijn, hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen. De Particuliere Lijnbus Organisatie heeft ook niet gereden. De bushouders willen dat de twee maanden achterstallige subsidie gelijk wordt overgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May