74 relschoppers in verzekering gesteld
20 Feb 2023, 06:18
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie


74 verdachten die betrokken waren bij vernielingen en plunderingen vrijdag, zijn in verzekering gesteld. Er zijn ruim 140 personen aangehouden. De opsporing van verdachten zal doorgaan tot eenieder die strafbare feiten heeft gepleegd, is opgepakt. Organisator van de protestactie, Stephano 'Pakittow' Biervliet heeft zich gisteren aangemeld. Hij is na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld. Dit deelde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie mee op een regeringspersconferentie zondagavond.

Op 19 locaties is de Forensische Opsporing geweest voor het doen van onderzoek. Het gaat onder andere om het gebouw van De Nationale Assemblee, Stichting Radio-Omroep Suriname waar gepoogd is brand te stichten, Times Mall, het Hoekhuis en LTS 1. Daar zijn vijf jongeren aangehouden voor poging tot brandstichting.

Vanaf vandaag is de situatie genormaliseerd. Barricades die opgeworpen waren op diverse plekken zijn opgeheven. De wegen bij het Kabinet van de President en het Assembleegebouw blijven afgesloten. Vandaag zal de begrotingsbehandeling, waarbij de regering aan het woord is, normaal plaatsvinden.

Amoksi en minister Krishna Mathoera van Defensie hebben benadrukt dat de veiligheid opgevoerd is. De politie en het Nationaal Leger trekken samen op. Er zijn ook gesprekken gevoerd met particuliere bedrijven. Er wordt alles aan gedaan om de veiligheid te garanderen. Strategische gebouwen en plekken waar veel mensen bijeenkomen, worden extra bewaakt. De veiligheidsdiensten zijn extra alert, deelden de ministers mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May