PLO kondigt actie aan maandag; minister ontstemd
20 Feb 2023, 00:00
foto
Minister Albert Jubithana van TCT op een persconferentie zondag.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is onaangenaam verrast dat de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) een staking heeft aangekondigd voor maandag. Dit, terwijl juist overeengekomen is met PLO dat tot normalisatie wordt overgegaan. Het Nationaal Vervoersbedrijf en de Organisatie van Bus- en Boothouders zullen normaal het publiek vervoeren. Dit deelde minister Jubithana zondagavond mee op een persconferentie van de regering.

John Mahadewsing, voorzitter van de PLO, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zondagavond een spoed algemene ledenvergadering is gehouden. De bushouders willen dat TCT gelijk overgaat tot uitbetaling van achterstallige brandstofsubsidie. De leden willen dat het bestuur met spoed wordt ontvangen door de minister. Als dat niet gebeurt, zullen de bussen in de garage blijven. Of er gereden wordt, ligt aan de reactie van TCT, stelt Mahadewsing. Hij heeft getracht de bewindsman te bellen, maar heeft geen gehoor gekregen. De directeur is wel op de hoogte gesteld.

Jubithana heeft meegedeeld dat er twee maanden subsidie achterstand is. Er is contact hierover geweest met Mahadewsing. Deze week wordt overgegaan tot betaling. Hij betreurt het dat de PLO tot staking overgaat. De bushouders willen ook een compensatie van andere kosten. Ook willen zij compensatie voor andere kosten dan alleen diesel. Er is een berekening gemaakt en opgestuurd, maar TCT moet ook de informatie controleren.

Directeur Transport, Estrea Noordzee, benadrukt in een bekendmaking dat de regering het openbaar vervoer per maandag normaliseert. "In het kader van het proces tot normalisatie vertrouwen wij op de bijdrage van eenieder. Op de busvergunninghouders en hun chauffeurs wordt derhalve het dringende beroep gedaan zich te houden aan de vergunningsvoorwaarden behorende bij de busvergunningen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May