VN-baas bezorgd over situatie in Suriname
20 Feb 2023, 01:34
foto


Secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over de gewelddadige protesten die op 17 februari in het land hebben plaatsgevonden. Via zijn woordvoerder, Stéphane Dujarric, dringt de secreatris-generaal er bij alle relevante actoren in Suriname op aan om terughoudenheid te betrachten en een inclusieve dialoog aan te gaan om de uitdagingen waar het land voor staat, constructief aan te pakken.

De VN-baas benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting en vreedzame vergadering fundamentele mensenrechten zijn die te allen tijde moeten worden gerespecteerd en dat protesten moeten worden uitgevoerd zonder de toevlucht tot geweld te nemen.

Bij de uit de hand gelopen anti-regeringsprotesten op vrijdag is er ingebroken in gebouwen van De Nationale Assemblee, zijn er vernielingen aangebracht aan overheids- en particuliere eigendommen, zijn er plunderingen geweest en is er sprake geweest van mishandeling. Behalve politie en militairen, zijn er ook burgers onder wie ondernemers, gewond geraakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May