SDU: Hoe krijgen we de geest weer in de fles!
19 Feb 2023, 11:28
foto


Hoe krijgen we de geest terug in de fles en licht in de tunnel? Dat is wat geheel Suriname zich moet afvragen op dit moment, naar aanleiding van de baldadigheden die zich hebben voorgedaan rondom het Onafhankelijkheidsplein afgelopen vrijdag. Dat het goed mis is gegaan, lijdt geen twijfel. Waarom is het zo geschied?, blijft de hamvraag, stelt de Sociaal Democratische Unie (SDU), onder leiding van Celsius Waterberg. 

Een samenloop van omstandigheden ligt ten grondslag aan de uit de hand gelopen demonstratie van misnoegen. Enkelen zichtbaar, anderen waarover we kunnen gissen. Feit is dat op die dag, daar bij het plein, een menigte met opgekropte frustraties zich had verzameld. De woede was mijlenver voelbaar. Het water was zichtbaar troebel. Echter, de oorzaak van het protest mogen we niet verschuilen: de toenemende armoede onder grote delen van het volk. SDU probeert hiermee duidelijk te maken dat de ordinaire uitspattingen binnen het kader van de protestactie het gevolg zijn van iets dat dieper ligt.

SDU betreurt het dat de regering weigert het roer om te gooien. Het ontgaat niet aan het volk dat de beleidsmakers, via drogredenen, het leven steeds duurder en ondraaglijker maken. Hoe kan het dat het staatsbedrijf GOw2 meedoet aan verarming van de samenleving? Helaas hebben ook criminele figuren hun slag durven slaan. De partij keurt dergelijke
handelingen ten zeerste af en spreekt haar medeleven uit met hen die daarvan het slachtoffer zijn geworden.

Dat het zover moest komen, is volgens SDU te wijten aan de wanorde op het politiek-bestuurlijke vlak die momenteel in Suriname heerst. Het land lijkt stuurloos. Het licht is verdwenen uit de tunnel. Dat geeft ruimte aan “eenzame wolven” om -in het duister- slachtoffers te maken. Daar verbergt zich het gevaar. Niet bij een woedende menigte, die zich vreedzaam probeert op te stellen ondanks alle ellende. Wat is gebeurd, is omdat het kan gebeuren. SDU vindt dat de regering moet kiezen voor het volk. De partij ondersteunt de burgers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May