Moody's geeft Suriname stabiele vooruitzicht, Caa3 blijft
18 Feb 2023, 06:37
foto


De vooruitzichten voor de regering van Suriname krijgen een stabiele beoordeling van het ratingsbureau Moody's. De vorige beoordeling was negatief. De Caa3 beoordeling blijft behouden.

De belangrijkste drijfveer achter de stabilisatie van de vooruitzichten is de verwachting van Moody's dat verliezen als gevolg van de aanhoudende herstructurering van de schuld van Suriname in overeenstemming zal zijn met een Caa3-rating. Ondanks de onzekerheid rondom de timing en definitieve voorwaarden van de herstructurering, lijken risico's rond de omvang van de uiteindelijke verliezen over het algemeen evenwichtig.

De bevestiging van de Caa3-rating van Suriname brengt beperkte externe financieringsbronnen in evenwicht, zeer zwak bestuur, zwakke begrotingsstatistieken en aanhoudende wanbetalingen tegen de inspanningen van de autoriteiten om de doeltreffendheid van het begrotingsbeleid te verbeteren die na verloop van tijd zou moeten leiden tot verbeterde begrotingsmaatstaven en macro-economische stabiliteit.

De landenplafonds in lokale valuta van Suriname blijven op Caa1, een verschil van twee punten met de overheidsrating, die een weerspiegeling is van relatief grote externe onevenwichtigheden, een sterke afhankelijkheid van één enkele grondstof, en zwakke instellingen en voorspelbaarheid van het beleid.

Het plafond voor vreemde valuta blijft op Caa2, wat een kloof van één punt vertegenwoordigt met het plafond van de lokale valuta. De beoordeling is een weerspiegeling van lage beleidseffectiviteit, hoge externe schuldenlast en relatief gesloten kapitaalrekening die een zekere mate van overdrachts- en convertibiliteitsrisico genereren, niettegenstaande een staat van dienst van beperkte interventie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May