Plunderingen en vernielingen ongekend
18 Feb 2023, 03:11
foto
Raymond Sapoen


Met bloed in mijn hart heb ik het verloop van de goed bedoelde demonstraties gevolgd. De vernielingen, brand en plunderingen die zijn aangericht aan het parlementsgebouw en particuliere bezittingen, zijn ongekend en moeten we allemaal ernstig afkeuren. Het is belangrijk dat de president de rust en orde in het land garandeert.

Ik doe ook een beroep op de demonstranten het hoofd koel te houden en zich niet te bezondigen aan calamiteiten. Ons land mag niet verder verscheurd worden, want dat zal ons nog verder van huis brengen. De regering heeft de regie over het bestuur van het land nu compleet verloren. De president heeft bewezen geen staatsman te zijn die er is voor alle Surinamers. Het hongerig, wanhopig, gefrustreerd en woedend volk is de afgelopen maanden gewoon beantwoord met arrogantie van de president. De opeenstapeling van stijgende prijzen met de zoveelste brandstofprijsverhoging van gisteren, heeft de bom laten barsten.

Het etnisch-gedoogkabinet dat we nu hebben na het vertrek van de NPS, heeft nu geen draagvlak meer bij grote delen van de samenleving en vooral geen antwoord op de alledaagse problemen. Het eerste wat de regering nu moet doen is met onmiddellijke ingang alle prijsverhogingen aanhouden, ook de laatste brandstofprijsverhoging van gisteren. Ik denk dat er nu grote druk moet worden gelegd op het parlement (oppositie en coalitie) om de regering te dwingen alle lastenverzwarende maatregelen, onmiddellijk aan te houden.

Het volk heeft geen geloof en vertrouwen meer in de regering en de regeringsleider. Daarom moet het parlement met spoed een nationaal crisis-dialoog op gang brengen om te komen tot een blauwdruk voor de komende 2 jaren. Repressie en provocatie middels bijvoorbeeld het uitroepen van een noodtoestand waarvoor overigens DNA toestemming moet geven, zal de situatie alleen maar verergeren.

Raymond S.Sapoen (Politiek Leider HVB)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May